SQUARE SHOP

Magdis d.o.o. je farmacevtsko podjetje, usmerjeno k razvoju in proizvodnji dodatkov k prehrani, kozmetičnih in farmacevtskih izdelkov in prečiščene vode.
Z notranjo ureditvijo Magdis d.o.o. zagotavlja izvrstnost svojih izdelkov s specializiranimi oddelki: razvojnim laboratorijem, oddelkom zagotavljanja kvalitete, oddelkom registracije izdelkov in oddelkom nabave in prodaje, ki se medsebojno povezujejo in tesno sodelujejo v vseh razvojnih in proizvodnih fazah.

Biobaza farmacevtska kvaliteta

V proizvodnji lastnih izdelkov ( Biobaza) Magdis d.o.o. uporablja izključno sestavine farmacevtske in kozmetične kvalitete, ki se kupujejo od renomiranih proizvajalcev, s certifikati analize, varstveno- tehničnimi potrdili in ostalimi pripadajočimi dokumenti, v skladu z EU regulativo ter hrvaškimi zakoni.
Vsaka sestavina se dodatno kontrolira v Kontrolno - analitičnem laboratoriju, za katero se izda certifikat analize. Vsaka izdelana serija se laboratorijsko testira pred plasiranjem na trg. Izdelki z zaščitnim znakom „laboratorijsko testorano“ zagotavljajo farmacevtsko kvaliteto.

LABORATORIJSKI TESTIRANO

Naravno in NE testirano na živalih

Kozmetični izdelki iz linije Biobaza vsebujejo visok delež rastlinskih surovin izjemne kvalitete (hladno prešana rastlinska olja, eterična olja, rastlinske izvlečke), pri čemer niti sestavine niti končni izdelek niso testorani na živalih. Poleg tega izdelki Biobaza ne vsebujejo gensko spremenjenih sestavin (GMO), emulgatorji in tenzidi (površinske aktivne snovi) so naravnega izvora. Biobaza izdelki ne vsebujejo konzervansov, namesto teh se uporabljajo naravne multifunkcionalne sestavine, ki istočasno negujejo in vlažijo kožo, preprečujejo rast mikroorganizmom in tveganje nastanka drugih negativnih sestavin v formuli.

SASTOJCI PRIRODNOG PODRIJETLA NOANIMAL

Standardi

Proizvodnja in pakiranje kozmetičnih izdelkov se vodi pod certifikatom ISO 9001:2015 za sistem upravljanja s kvaliteto in ISO 13485:2012 za sistem upravljanja s kvaliteto medicinskih izdelkov in po načelih HACCP sistema. Proizvodnja kozmetičnih izdelkov in poslovanje s hrano se izvaja v skladu s smernicami Dobre proizvodne prakse (GMP) in v skladu z Ministrstvom za zdravje Republike Hrvaške.

ISO 9001 ISO 13485 COL   HACCP COL

Varnost izdelkov

V podjetju Magdis d.o.o. je mikrobiološka čistoča, zdravstvena neoporečnost izdelkov in mikrobiološka čistoča v proizvodnjem obratu na najvišjem možnem nivoju, kontrola se izvaja na podlagi pogodbe s Hrvaškim zavodom za javno zdravstvo.


Označevanje sestavin kozmetičnih izdelkov ( INCI)

INCI je kratica za Nomenclature for Cosmetic Ingredients ( mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin), na podlagi katere se morajo vsi nazivi sestavin kozmetičnih izdelkov navesti na embalaži, definirano po INCI terminologiji.
INCI je bil prvič kot naziv uveden leta 1970 in je nastal na podlagi potrebe skupne nomenklature sestavin, kar omogoča identificiranje vsake posamezne sestavine z uporabo enotnega imena na mednarodnem nivoju.

Danes je takšen način označevanja kozmetičnih sestavin zakonsko predpisan in obvezen v EU, ZDA, Kitajski, Japonski in v številnih drugih državah, z namenom, da se minimalizira jezikovna pregrada, ki pogosto ovira potrošnike v razumevanju in vpliva na mednarodno menjavo. INCI naziv vsake posamezne sestavine določa in potrdi madnarodna strokovna in znanstvena komisija, ki se nato vpiše v enotno bazo INCI imen - oznak.
INCI baza ima trenutno na listi 16 000 sestavin z vsemi karakteristikami pasamezne sestavine. Takšno prepoznavanje sestavin po enotnem INCI imenu ima poleg obstoječih imen niz prednosti.
Dermatologom, zdravnikom, toksikologom in drugim strokovnjakom omogoča lažje sledenje podatkov o sestavinah v kozmetičnih izdelkih, ki so lahko pomembni za prepoznavanje različnih stranskih učinkov.
Istočasno se v kozmetični industriji omogoča lažje sledenje varnosti in regulativa vsake posamezne sestavine, s čimer se na trg zagotavlja plasiranje varnega in zdravstveno neoporečnega izdelka.