SQUARE SHOP

MIK A TERMÉSZETES KOZMETIKUMOK ELŐNYEI?

A természetes kozmetikumok egyre inkább divatosak és egyre gyakrabban egyet jelent a gyógynövényi alapanyagokat (gyógynövényi olajak és kivonatok, illóolajak) tartalmazó termékekkel vagy olyan termékekkel, amelyeket nem teszteltek állatokon. A természetes kozmetikumok előnye a kereskedelmi termékekkel szemben az, hogy a bőr összetételéhez hasonló természetes összetevőket tartalmaznak. A természetes kozmetikumok anyagait a bőr felismeri és beépíti sejtjeibe, amely nem jellemző a szintetikus összetevőknél. Ezen kívül a kereskedelmi kozmetikumok tartósítószereket tartalmaznak azért, hogy a termékek hosszú ideig állhassanak a kereskedések polcain. A tartósítószerek viszont gyakran irritálhatják a bőrt és allergiás reakciót okozhatnak.

MIK AZOK AZ ILLÓOLAJAK?

Az illóolajak ápolják a bőrt, gyulladásgátló és antibakteriális hatással rendelkezhetnek oly módon, hogy a hasznos baktériumokat épségben hagyják, és a károsakat pedig megsemmisítik.

Mindezek mellett az illóolajak legnagyobb része pozitív hatással van a központi idegrendszerre, így az aromakozmetikumok segítenek jó hangulatot teremteni.